Αρχική
Βοήθεια
Χάρτης
Login
 
 
Ο Λογαριασμός μου
τα στοιχεία μου
οι παραγγελίες μου
 
Tο Καλάθι μου
Τεμάχια:  0
Σύνολο:  0,00 €
το καλάθι μου
 
 
 
 
ΕλληνικάEnglish
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΛΕΞΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΖΩΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΠΟΙΗΣΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ΔΟΚΙΜΙΑ
ΤΕΧΝΗ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σύνθετη αναζήτηση
ΛΙΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ονομα:
Ε-mail:
Εγγραφείτε στην Mailing
List για να λαμβάνετε το
newsletters μας.
Η Εταιρεία μαςΤο βιβλιοπωλείο μαςΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΒραβεία
Αρχική σελίδαΗ Εταιρεία μας

Ο Εκδοτικός Οργανισμός ΠΑΠΥΡΟΣ είναι ένα συγκρότημα εκδοτικών επιχειρήσεων που καλύπτει, τα τελευταία 70 χρόνια, ένα ευρύτατο φάσμα εκδοτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Ο Εκδοτικός Οργανισμός ΠΑΠΥΡΟΣ ιδρύθηκε το 1936 από τον Ανδρέα Ι. Πουρνάρα με αποκλειστικό αντικείμενο την έκδοση των ¨Απάντων των Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων¨ και έργων της Ελληνικής Γραμματολογίας.

Η εκδοτική δραστηριότητα του ΠΑΠΥΡΟΥ σε νέους εκδοτικούς τομείς εξελίχθηκε το 1962 με την ίδρυση της εταιρείας ΠΑΠΥΡΟΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Α.Ε. (από τον Γιάννη Ανδρ. Πουρνάρα) και με αντικείμενο την έκδοση εγκυκλοπαιδικών και ιστορικών έργων και κυρίως έργων με τη συνεργασία του οίκου LAROUSSE της Γαλλίας και άλλων γνωστών ξένων οίκων, όπως των FABRI και  MONDATORI (Ιταλία), KISTER (Ελβετία) και της ENCYCLOPAEDIA BRITANNICA (ΗΠΑ). Από την ίδρυσή της η νέα εταιρεία άρχισε την έκδοση σε εβδομαδιαία τεύχη της ¨Εγκυκλοπαίδειας ΠΑΠΥΡΟΣ – ΛΑΡΟΥΣ¨ που ολοκληρώθηκε το 1967 και σημείωσε τεράστια εκδοτική και εμπορική επιτυχία (8 επανεκδόσεις – 155.000 σειρές). Eπίσης το πασίγνωστο δίτομο Εγκυκλοπαιδικό και Γλωσσικό Λεξικό του Παπύρου (με μεγάλη απήχηση και πολλές εκδόσεις) και πλήθος άλλες σημαντικές εκδόσεις με κορυφαία την έκδοση(1981-1994) της "Εγκυκλοπαίδειας ΠΑΠΥΡΟΣ – ΛΑΡΟΥΣ – ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ".

Στο έργο αυτό, που αποτελείται από 30.500 σελίδες στις οποίες περιλαμβάνονται 350 εκατομμύρια χαρακτήρες, επετεύχθει για πρώτη φορά στα παγκόσμια εκδοτικά χρονικά η επιλεκτική διαμόρφωση της ύλης από τις πηγές τριών κορυφαίων εκδοτικών οργανισμών.

Το 1968, ιδρύθηκε η εταιρεία ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΡΕΣΣ Ε.Π.Ε. με σκοπό την εκδοτική δραστηριότητα στο χώρο των περιοδικών εντύπων. Τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας ανέλαβε από το 1988 ο Ανδρέας Ι. Πουρνάρας. Οι σημαντικότερες εκδόσεις της ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΡΕΣΣ είναι οι ακόλουθες :

ΙΣΤΟΡΙΑ (Εικονογραφημένη). Μηνιαίο περιοδικό ιστορικής ύλης από την ελληνική και την παγκόσμια ιστορία. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε του Ιούλιο του 1968 και από τότε εκδίδεται χωρίς διακοπή, έχοντας κατακτήσει ένα σταθερό και αφοσιωμένο αναγνωστικό κοινό.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Εβδομαδιαίο περιοδικό ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητος. Από την ίδρυσή τους (τον Αύγουστο του 1968) τα ¨Επίκαιρα¨, έχοντας εξασφαλίσει την αποκλειστική συνεργασία των κορυφαίων διεθνών περιοδικών επικαιρότητος, όπως των περιοδικών “Economist” (Αγγλίας), “Epoca” “Panorama” (Ιταλίας),  “L’ Express” “Le Point” “Paris Match” (Γαλλίας) και  “Time” (των ΗΠΑ), εγκαινίασαν στην Ελλάδα τη σύγχρονη φυσιογνωμία του “Newsmagazine” (περιοδικού επικαιρότητος).

ΤΗΛΕΡΑΜΑ. Τηλεοπτικό περιοδικό που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 1977 και εξελίχθηκε κατόπιν και σε περιοδικό γενικής ποικίλης ύλης (Διπλό Τηλέραμα). Βρίσκεται επί πολλά χρόνια στις κορυφαίες θέσεις κυκλοφορίας των ελληνικών περιοδικών.

Το 1970, με το σήμα ΒΙΠΕΡ, ο Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος εγκαινίασε την έκδοση βιβλίων τσέπης στην Ελλάδα, με σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις στη διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού. Ο δυναμισμός με τον οποίο έγινε η είσοδος του νέου αυτού τύπου βιβλίου στην αγορά, με ταυτόχρονη κυκλοφορία κάθε εβδομάδα πολλών τίτλων, εξασφάλισαν μια πρωτοφανή επιτυχία στα εκδοτικά χρονικά. Είναι ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι το 1945, πρώτο χρόνο κυκλοφορίας των βιβλίων τσέπης στις ΗΠΑ (από την Pocket Book Inc.), πουλήθηκαν 4.500.000 αντίτυπα. Στην Ελλάδα, το 1971, έναν μόλις χρόνο μετά την κυκλοφορία τους, είχαν ήδη πουληθεί 6.000.000 Βίπερ, αριθμός που πολλαπλασιάστηκε τις επόμενες δεκαετίες. Το σήμα ΒΙΠΕΡ συνδέθηκε απόλυτα με τον Εκδοτικό Οργανισμό Πάπυρος και έγινε σημείο αναφοράς στη κατηγορία των βιβλίων τσέπης.

Τελευταίος εκδοτικός σταθμός του ΠΑΠΥΡΟΥ αποτελούν α. το νέο επίτομο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ «ΤΟ ΠΑΠΥΡΑΚΙ» και β. ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, δύο ακόμη πρωτοποριακές ειδικές συνεργασίες.


Το 2004, ο Εκδοτικός Οργανισμός ΠΑΠΥΡΟΣ ξεκίνησε μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρονικών εκδόσεων, με σκοπό να παραμείνει , στο πιστό αναγνωστικό κοινό του, η εγκυρότερη εκδοτική πηγή γνώσης.

 

Ισολογισμός 2012

Ισολογισμός 2013 Ημ. Ανάρτησης 5/6/2014

Ισολογισμός 2014 Ημ. Ανάρτησης 5/6/2015

Κεντρικά Γραφεία: Πανεπιστημίου 46 & Χ. Τρικούπη, Αθήνα    Τηλ: 210 3611880    Fax: 210 3623602    Email: info@papyrosonline.gr